Nu ninge in ianuarie in Romania

By: vremeainromania , 11:14 AM GMT on January 03, 2014

Iubitorii sporturilor de iarnă din România nu au parte de veşti prea bune legate de zăpadă. Aceasta deoarece luna ianuarie 2014 nu va fi deloc bogată în precipitaţii sub formă de ninsoare în România.

Astfel, conform accuweather.com temperaturile în România vor fi preponderent pozitive, iar zăpada se va lăsa aşteptată. 17 ianuarie 2014 este singura zi din lună în care sunt aşteptate ninsori, în special la munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie anticipează o vreme caldă în toate regiunile, în primele două săptămâni ale anului 2014:

MUNTENIA – Bucureşti și județele Argeş, Brăila, Buzău, Calăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman
Temperaturile vor urca până pe 3 ianuarie 2014, ajungând la aproximativ 6 grade, apoi nu vor mai avea variații semnificative. Pe tot intervalul de prognoză, mediile temperaturilor minime se vor situa între -2 şi 0 grade, cu o ușoară creștere în 6 și 7 ianuarie. În prima săptămână nu se vor semnala decât burniţe, iar între 4 şi 8 ianuarie, precum şi în jurul datei de 10 ianuarie va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor predominant sub formă de ploi, slabe cantitativ.

DOBROGEA – județele Constanţa şi Tulcea
Valorile termice diurne vor scădea uşor după 3 ianuarie, când se vor înregistra temperaturi maxime în medie în jur de 8 grade, în timp ce media minimelor nocturne vor oscila între 0 şi 1 grad. Ulterior, regimul termic se va menţine ridicat, cu valori maxime medii diurne între 5 şi 7 grade şi minime medii nocturne pozitive, oscilând în jurul a 1 grad. Aşadar vremea va fi caldă pentru această perioadă pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză. O probabilitate ceva mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor va fi între 4 şi 9 ianuarie, când se vor semnala ploi slabe cantitativ. În restul intervalului şansele de precipitaţii se menţin reduse.

TRANSILVANIA – județele Alba, Bistriţa Năsaud, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureş, Sălaj, Sibiu
În tot intervalul de prognoză vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit în această regiune şi doar în estul ei se vor înregistra, izolat, câteva nopţi cu ger. Astfel, se preconizează a se realiza medii pozitive ale temperaturilor maxime ce vor oscila între 2 şi 5 grade şi medii uşor negative ale temperaturilor minime, cuprinse între -4 şi -2 grade. Între 30 decembrie şi 2 ianuarie nu se estimează precipitaţii, dar în intervalele 3-7 ianuarie şi 10-12 ianuarie temporar vor fi posibile precipitaţii slabe, mixte.

MOLDOVA – județele Iaşi, Bacău, Galaţi, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Suceava, Botoşani
Regimul termic va fi caracterizat de temperaturi maxime ce vor creşte spre o medie regională de 4 grade, în timp ce media temperaturilor minime va situa între -2 şi 0 grade. Ulterior, până pe 12 ianuarie, valorile termice vor scădea uşor cu 1…2 grade. În intervalele 4-7 ianuarie şi 10-12 ianuarie local vor fi precipitaţii slabe, mixte.

BANAT – județele Caraş Severin şi Timiş
Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă, iar valorile de temperatură vor avea variaţii destul de mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 5 şi 8 grade, iar media temperaturilor minime din această regiune va tinde spre -1 grad în cele mai reci nopţi şi va fi în jur de 1 grad în cele mai calde. Precipitaţiile vor fi în general slabe. Acestea vor fi, până pe 2 ianuarie, sub formă de burniţe, iar ulterior vor fi mai ales ploi şi vor avea o probabilitate de apariţie zilnică.

CRIŞANA – județele Arad şi Bihor
Pe ansamblul celor două săptămâni ale intervalului, va fi mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Şi în această regiune valorile de temperatură vor avea variaţii mici de la o zi la alta. Astfel, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 5 şi 7 grade, iar media temperaturilor minime va tinde spre -2 grade în nopţile mai reci şi va fi în jur de 1 grad în cele puţin mai calde. Pînă pe 2 ianuarie vor fi posibile cu totul izolat burniţe, iar între 3 şi 12 ianuarie în fiecare zi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor predominant sub formă de ploaie va fi relativ ridicată.

MARAMUREŞ – județele Maramureş şi Satu Mare
De pe 3 ianuarie vremea va reveni treptat la valorile termice de la sfârşitul anului 2013. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni se va păstra acelaşi fond de vreme caldă pentru această perioadă a anului, cu variaţii mici de la o zi la alta ale temperaturii aerului. În aceste condiţii, temperaturile maxime se vor situa, în medie, între 3 şi 5 grade, iar media temperaturilor minime va fi în jur de -3 grade în nopţile mai reci şi apropiată de 0 grade în cele uşor mai calde. Între 3 şi 12 ianuarie acestea işi pot face apariţia în fiecare zi, și vor fi predominant sub formă de ploi slabe.

OLTENIA – județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea
Între 1 şi 4 ianuarie temperaturile vor marca o creştere semnificativă, ajungând la aproximativ 6 grade, apoi vor scădea ușor. Mediile temperaturilor minime, pe tot intervalul de prognoză se vor situa între -2 şi 1 grad, contribuind şi acestea la caracterizarea vremii ca fiind cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă. Până pe 3 ianuarie vor fi burniţe, iar între 4 şi 12 ianuarie aproape zilnic vor fi posibile precipitaţii predominant sub formă de ploi, slabe cantitativ.


The views of the author are his/her own and do not necessarily represent the position of The Weather Company or its parent, IBM.

Ad Blocker Enabled

Vremea in Romania

About vremeainromania

Weather forecast