Comportamentul unor animale poate oferi indicii privind prognoza meteo

By: vremeainromania , 7:46 AM GMT on April 06, 2013

O observare mai atentă a naturii poate oferi informaţii legate de prognoza meteo. Astfel, dacă păsările zboară aproape de sol, înseamnă că se apropie o furtună. Ele coboară din cauza presiunii aerului. În schimb, dacă zboară la altitudine, va fi vreme bună.

Mai mult, cercetătorii americani au realizat un studiu cu ajutorul căruia au demonstrat că vechea credinţă populară potrivit căreia vacile pot „prevesti” starea vremii este adevărată, scrie Daily Mail. Astfel, ideea că animalele stau jos doar atunci când urmează să plouă s-a dovedit a fi reală. Fermierii spun că, atunci când vacile simt că se apropie furtuna, ele devin agitate şi încep să lovească muştele cu cozile sau se întind pe iarbă, pentru a-şi păstra un loc uscat.

Oamenii de ştiinţă de la Universităţile din Arizona şi Missouri au explicat că vacile obişnuiesc să stea în picioare atunci când vremea este caldă şi se aşează doar atunci când temperatura scade, adică înainte să înceapă să plouă. „Vacile preferă să stea în picioare în zilele călduroase pentru ca o mai mare suprafaţă a corpului lor să fie aerisită”, a precizat Dr Jamison Allen, de la Universitatea din Arizona.

Broaştele orăcăie mai tare şi mai mult, iar albinele şi fluturii nu mai stau pe flori şi se adăpostesc când urmează vreme rea. Furnicile simt că vine vremea rea şi îşi construiesc muşuroaie suplimentare pentru a se proteja sau le astupă pe cele existente.


The views of the author are his/her own and do not necessarily represent the position of The Weather Company or its parent, IBM.

Reader Comments

Comments will take a few seconds to appear.

Post Your Comments

Please sign in to post comments.

Log In or Join

Not only will you be able to leave comments on this blog, but you'll also have the ability to upload and share your photos in our Wunder Photos section.

Display: 0, 50, 100, 200 Sort: Newest First - Order Posted

Viewing: 1 - 1

Page: 1 — Blog Index

1. WunderAlertBot (Admin)
3:15 PM GMT on April 30, 2013
vremeainromania has created a new entry.

Viewing: 1 - 1

Page: 1 — Blog Index

Top of Page
Ad Blocker Enabled

Vremea in Romania

About vremeainromania

Weather forecast